tiistai 6. heinäkuuta 2021

Kasvuedellytyksiä esim luomupuutarhoissa voi parantaa mullan määrää lisäten monipuolisesti, sekä kiviä tmv katetta juuristoille laittaen jotta kosteus säilyy, eikä haihdu heti

Tarha-alpit kukkivat kiitettävästi tiistaina 6.7.2021

Toukokuu 2021 oli sateisempi kuin aikaisempi. Kesäkuu 2021 muuttui ennen juhannusta hellerajan ylittäväksi eli yli +25 ennen juhannusta. Puutarhat ovat tarvinneet ja tarvitsevat nyt juuristoilleen kastelua säännöllisesti

Yli 20-vuotias pensasmustikka tuottaa suhteellisesti enempi kuin nuoremmat 6.7.2021 Puutarhapalvelu Tampere


Kasvuedellytyksiä esim luomupuutarhoissa voi parantaa mullan määrää lisäten monipuolisesti, sekä kiviä tmv katetta juuristoille laittaen jotta kosteus säilyy, eikä haihdu heti.

https://Luomupuutarha.blogspot.com

Tiedustelut tilaukset ensisijassa sähköpostilla

Talonmiespalvelu@gmail.com


Hellepäivien illasta aina viimeistään uimaan, ei tälläisiä kesiä joka kesä ole. Vuonna 2020 oli vain kesäkuu todella helteinen. Tänä vuonna helteet tuntuvat jatkuvan pitkälle heinäkuuta. Joten hyödynnetään Luojan anti ja muistetaan mulia itsekin järvissä ;)

Kuva Suolijärveltä 30 min uinnin jälkeen 6.7.2021 Hervannassa on nyt lämpimät uimavedet

----

Vinkkejä pensasmustikan satoisuuden parantamiseksi kasvupaikkakin huomioiden:

Hellepäivän ratoksi tuli lisättyä pensasmustikkapensaiden juuristoille 4.5 säkkiä 3 eri lajin multaa:


Pensasmustikoille 3 eri lajin multaa jotta rehevöityisivät kunnon kasvuun 6.7.2021 Puutarhapalvelu Tampere pic 1-5
1. Pensasmustikka menestyy happamassa (pH alle 5,5), kevyessä ja humuspitoisessa hietamaassa. Happamuuden parantamiseksi maahan voi lisätä kalkitsematonta turvetta tai happaman maan kasveille tarkoitettua multaa. Kotikonstina voi kokeilla kahvinpuruja! On kokeiltu ei vielä ole havaittu ainakaan haittoja.


2. Kasvupaikan on oltava lämmin ja kosteuden tasainen. Pensasmustikan juuret ovat lähellä maan pintaa, joten ne ovat alttiita kuivumiselle; älä siis istuta paahteiselle paikalle. Juuristoalue kannattaa pitää puhtaana myös rikkakasveista vaikkapa katekankaan avulla. Myös mäntykuorihaketta kannattaa laittaa mustikan juurille, sillä se pitää maan paremmin kosteana.


3. Ristipölytys parantaa satoa, joten parhaan sadon saa istuttamalla eri lajikkeita vierekkäin. Taimiväli on 1 m ja riviväli 1,5 m. Taimi istutetaan muutaman sentin entistä syvemmälle. Vuotuinen kevätlannoitus esimerkiksi rodo- tai perunalannoitteella riittää.


4. Pensaat kannattaa suojata verkolla / verkoilla jäniksiä tmv estämään talveksi. Vain vahingoittuneet tai kuivat kuolleet versot leikataan.

6.7.2021 viimeisiä jasmiinin kukkia Piha- ja puutarhapalvelut Tampere--

Kauttani erilaisia piha- ja puutarhapalveluja laidasta laitaan maanmuokkauksista, pihojen puutarhojen erilasia leikkaus- ja istutuspalveluita myöden.

Esim https://Ruohonleikkausta.blogspot.com

https://Pihapuiden-kaadot-Tampere.blogspot.com

https://Maanmuokkaukset-Tampere.blogspot.com

----

https://Puutarhapalveluja.blogspot.com/

--------